Persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni ucrainieni beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana

Persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni ucrainieni beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana


ANEXA 1 cerere decontare hrana

ANEXA 2 Declaratie pe propria raspundere

Primăria Municipiului Dej informează persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, că  beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana.

Condițiile și modalitățile prin care se poate beneficia de decontare sunt stabilite prin HOTĂRÂREA  Nr. 336/2022 din 11 martie 2022, astfel:

,, ART. 1

    Persoanele fizice care găzduiesc cetăţeni străini sau apatrizi aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, beneficiază de decontarea cheltuielilor cu hrana prevăzute la art. 1 alin. (10) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 15/2022 privind acordarea de sprijin şi asistenţă umanitară de către statul român cetăţenilor străini sau apatrizilor aflaţi în situaţii deosebite, proveniţi din zona conflictului armat din Ucraina, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit mecanismului prevăzut de prezenta hotărâre.

    ART. 2

    (1) Pentru a beneficia de decontarea prevăzută la art. 1, persoanele fizice depun în primele 3 zile lucrătoare ale fiecărei luni pentru luna precedentă, la autorităţile administraţiei publice locale ale unităţilor/subdiviziunilor administrativ-teritoriale pe raza cărora se află locuinţa în care sunt găzduite persoanele prevăzute la art. 1, o cerere în care precizează numărul persoanelor găzduite, numele şi prenumele acestora, localităţile din care aceştia declară că provin şi intervalul de timp pentru care solicită decontarea cheltuielilor cu hrana, însoţită de:

    a) o declaraţie pe propria răspundere cu privire la realitatea informaţiilor cuprinse în cerere;

    b) copia actului de identitate al solicitantului şi documente care atestă dreptul de folosinţă asupra locuinţei în care sunt găzduite persoanele prevăzute la art. 1.

    (2) Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeaşi locuinţă.

    (3) Cererile depuse după termenul prevăzut la alin. (1) se soluţionează în luna următoare.

    (4) Modelul cererii, precum şi cel al declaraţiei pe propria răspundere sunt prevăzute în anexele nr. 1 şi 2.

    (5) În cererea prevăzută la alin. (1), solicitantul precizează dacă optează pentru încasarea sumelor în numerar sau prin virament bancar.”

Anexele 1 și 2 pot fi ridicate în vederea completării de la Registratura Primăriei Municipiului Dej, zilnic de luni până vineri , între orele 08.00:16.00 sau pot fi descărcate accesând link-urile de mai jos:

ANEXA 1 cerere decontare hrana

ANEXA 2 Declaratie pe propria raspundere

Depunerea documentelor se va realiza la Registratura Primăriei Municipiului Dej, zilnic de luni până vineri, între orele 08.00:16.00.

Informații se pot obține la telefon 0769174777,  zilnic de luni până vineri , între orele 08.00:16.00.