Ședinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej

Ședinţa  ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej


ROMÂNIA

JUDEŢUL CLUJ

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI DEJ

Str. 1 Mai nr. 2, Tel.: 0264/211790*, Fax 0264/223260, E-mail: primaria@dej.ro

 

Nr.  22.436  din data de  21  iulie 2023                     

În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1) și art. 134 din Ordonanța de Urgență Nr. 57/2019  privind  Codul administrativ, se convoacă ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Dej care va avea loc în data  de  28 iulie  2023, ora  1300

Lucrările se vor desfășura online, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

 

 

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici la faza proiectul tehnic de execuție pentru investiția ,,Creșterea calității vieții în municipiul Dej prin construirea și dotarea centrului social, recreativ și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zona acestuia” Cod SMIS 123479 .

2.Proiect de hotărâre privind suplimentarea creditelor de angajament și a creditelor bugetare necesare încheierii actului adițional pentru actualizarea valorii contractului de finanțare cu Nr. 2506/28.12.2018, Nr.2506 din 14.06.2018 cu titlul ,,Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon din zona centrală a municipiului Dej” Cod SMIS 118102, în vederea constituirii rezervei de ajustare ale proiectului.

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea suplimentării creditelor de angajament şi a creditelor bugetare necesare încheierii actului adițional pentru actualizarea valorii contractului de finanțare cu Nr. 5529/20.05.2020 cu titlul “Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a liceului tehnologic Constantin Brâncuși, Dej în vederea creșterii gradului de participare la învățământul profesional și tehnic" Cod SMIS 120325, în vederea constituirii rezervei de ajustare ale proiectului.

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului actualizat al proiectului precum și a indicatorilor tehnico-economici pentru proiectul “Construirea unei clădiri cu destinația școală  clasele V-VIII pentru Școala gimnazială Nr. 1 Dej”, Cod SMIS 122358.

5.Proiect de hotărâre privind unele măsuri referitoare la organizarea și funcționarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Dej.

6.Proiect de hotărâre privind actualizarea contravalorii alocației valorice a normelor de hrană acordate personalului Poliției Locale, conform prevederilor Hotărârii de Guvern Nr. 171/2015 privind stabilirea metodologiei și a regulilor de aplicare a drepturilor prevăzute la articolul 35.1 aliniatul 1 din Legea poliției locale Nr. 155/2010 prin Ordinul Nr. 893/2023 din 15 mai 2023

7.Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a sistemului de parcări rezidențiale și parcări publice cu plată.

8.Proiect de hotărâre privind stabilirea acordării cu titlu gratuit a spațiilor culturale, săli de conferință sau spectacole, pentru activități cultural-artistice, educative sau religioase, unde nu se percepe taxă sau bilet de intrare.

9.Proiect de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului local al municipiului Dej.

10.Proiect de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare al municipiului Dej părintelui arhimandrit doctor Dumitru Cobzaru.

11. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic de Detaliu pentru  executarea lucrărilor de construire   HALĂ MICROPRODUCȚIE, în municipiul Dej, Str. Dumbrava Roșie, Nr.8.         

12. Proiect de hotărâre privind aprobarea  Plan Urbanistic de Detaliu pe Str. Ecaterina Teodoroiu, Nr. 4.

13.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de urbanism Plan Urbanistic de Detaliu pentru  executarea lucrărilor de construire SHOWROOM AUTO ȘI HALĂ ATELIER AUTO, ÎMPREJMUIRE ȘI BRANȘAMENTE UTILITĂȚI în municipiul Dej, Str. Vâlcele, Nr. 42D   

14.Soluționarea unor probleme ale adminstrației publice locale.

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise în format electronic, prin e-mail, către consilieri, începând cu data de 21 iulie 2023 și în format scris către comisiile de specialitate și președintele de ședință.

Proiectele  de hotărâre au fost trimise pentru avizare/ depunere amendamente (dacă este cazul)  la:

Comisia juridică și de disciplină, pentru activități de protecție socială, muncă și protecția copilului;

Comisia pentru activități economico - financiare și agricultură,

Comisia pentru activități de amenajare a teritoriului,urbanism,protecția mediului și turism,

Comisia pentru activități social-culturale, culte, învățământ, sănătate, familie și sport.

 

 

Primar,

Morar Costan