Campanii de depistare a cancerului de col uterin și a celui de sân pe esplanada Cluj Arena

Campanii de depistare a cancerului de col uterin și a celui de sân pe esplanada Cluj Arena


În perioada 6- 31 martie Institutul oncologic,, Prof. Dr. Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca derulează două campanii ce vizează prevenția, respectiv depistarea precoce a cancerului de col uterin și a celui de sân, campanie desfășurată cu sprijinul Consiliului Judeţean Cluj.

În acest sens în perioada 6- 31 martie, de luni până vineri între orele 8:30 – 20:00, vor avea loc consultații de specialitate în regim GRATUIT, prin intermediu caravanei Institutului Oncologic pe esplanada Cluj Arena.

Ambele programe de screening urmăresc informarea, educarea pentru sănătate și testarea în masă a populației supuse riscului.

Primul proiect vizează depistarea precoce a cancerului de col uterin și, în acest fel, reducerea incidenței acestuia, respectiv reducerea mortalității specifice, pe termen mediu și lung, prin intervenții de screening organizat.

Acesta se adresează femeilor cu vârsta cuprinsă între 24 și 64 de ani, din cele șase județe ale regiunii Nord-Vest, respectiv Cluj, Sălaj, Satu Mare, Maramureș, Bihor și Bistrița-Năsăud.

Persoanele interesate pot apela, pentru programări și informații, numărul de telefon 0215.277.598, de luni până vineri, în intervalul orar 9:00 – 18:00.

Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv general creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce – screening, diagnostic și tratament precoce al cancerului de sân.

Acesta se adresează femeilor cu vârsta între 50 și 69 de ani din Regiunea de Nord-Vest.

Mamografiile gratuite se realizează, de asemenea, în baza unei programări prealabile la numărul de telefon 0758.621.395, de luni până vineri, între orele 08:30 – 16:00.