Măsuri și RESTRICȚII luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență

Măsuri și RESTRICȚII luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență


05.10.2020 – Măsuri și RESTRICȚII luate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unele pentru întreg Județul Cluj, iar altele pentru Dej și Gherla, în scopul limitării și prevenirii răspândirii virusului SARS CoV-2 (COVID-19)

----------------

Măsuri luate pentru Municipiul DEJ, aplicabile începând cu data de 06.10.2020:

I. Măsuri privind unele ACTIVITĂȚI ECONOMICE:

1.Suspendarea activității cu publicul, a tuturor operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice  și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, ÎN INTERIORUL CLĂDIRILOR.

EXCEPȚII: se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice CARE NU SE CONSUMĂ ÎN SPAȚIILE RESPECTIVE.

2.Suspendarea activității restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare. Activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în hotel.

EXCEPȚII: se permit prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice CARE NU SE CONSUMĂ ÎN SPAȚIILE RESPECTIVE.

3.Suspendarea activității cu publicul a operatorilor economici licentiați în domeniul jocurilor de noroc.

4. Prepararea, comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice sunt permise în spațiile special destinate dispuse în EXTERIORUL clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, și cu respectarea măsurilor de protecție sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătății, ministrului economiei, energiei și mediului de afaceri și al președintelui ANSVSA.

II. Măsuri privind unitățile de ÎNVĂȚĂMÂNT PREUNIVERSITAR:

        Începând cu data de 06.10.2020, se trece la:

-scenariul de funcționare 2 pentru toate unitățile de învățământ preuniveristar de pe raza Municipiului Dej, care nu își desfășoară la această dată, activitatea potrivit acestui scenariu;

-scenariul de funcționare 3 pentru Colegiul Național “Andrei Mureșanu” Dej.

III. Alte măsuri:

Începând cu data de 07.10.2020, ora 07:00, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție de către toate persoanele cu vârsta de peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ preuniversitar din județul Cluj (această măsură va fi respectată pe toată durata perioadei stării de alertă).

Nerespectarea obligației de a purta masca în zonele stabilite se consideră contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 lei la 2.500 lei

 

Hotărârea nr.42 din 5 octombrie 2020

Hotărârea nr.43 din 5 octombrie 2020

Hotărârea nr.44 din 5 octombrie 2020