Se distribuie biletele gratuite pe mijloacele de transport în comun

Se distribuie biletele gratuite pe mijloacele de transport în comun


Primăria Municipiului Dej informează că s-a demarat distribuirea biletelor gratuite  de călătorie pe mijloacele de transport în comun ale S.C. Transurb S.A. Dej, pentru anul 2019.

 Categoriile de persoane care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport in comun sunt următoarele:

  1. persoane care au vârsta legală de pensionare și nu beneficiază de pensie  precum și pensionarii care realizează venituri de pana la 900 lei/ lună,  beneficiază de  20 calatorii/lună (10 bilete dus-întors);
  2. pensionarii care realizează venituri cuprinse între 901 și 1300 lei/ lună, beneficiază de 16 călătorii/lună (8 bilete dus-întors);
  3. pensionarii care realizează venituri cuprinse între 1301 și 1800 lei/ lună beneficiază de 12 călătorii/lună (6 bilete dus-întors);

Eliberarea biletelor de călătorie se realizează de către Primăria Municipiului Dej prinServiciul Public de Asistență Socială.

Biletele de călătorie vor putea fi utilizate și de către terțe persoane în baza dovezii eliberate de Primăria Municipiului Dej prin Serviciul Public de Asistență Socială.

De asemenea la fel ca în anii anteriori, elevii care au domiciliul în Dej și frecventează unitățile de învățământ din oraș, beneficiază de abonamente cu 50% reducere. Abonamentele se distribuie de către S.C. Transurb S.A. Dej, la punctele de distribuire a biletelor ( Dealul Florilor- zona Dallas și centru- zona Gilaura) sau la sediul societății, pe baza adeverinței care atestă statutul de elev, emisă de unitatea de învățământ.

” Am solicitat modificarea  plafoanelor privind  acordarea de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale S.C. TRANSURB S.A. Dej, pentru indexarea lor cu valoarea indicelui prețurilor de consum, solicitare care a fost aprobată prin HCL nr. 8 din 31 ianuarie 2019.”

Primar

Morar Costan