Anunțuri

Restricții de circulație în zona centrală pentru lucrări la carosabil
Restricții de circulație în zona centrală pentru lucrări la carosabil

Primăria Municipiului Dej anunță continuarea lucrărilor în zona centrală, prin intervenții la partea carosabilă, pe porțiunea cuprinsă între: intersecția străzii Piața Bobâlna cu str. George Coșbuc și sensul de ocolire din zona Cercului Militar.

Pentru derularea în condiții optime și de siguranță a lucrărilor, începând cu data de 21 septembrie ora 06:00, circulația pe porțiunea menționată  va fi restricționată pe ambele sensuri. Va fi închis accesul auto în Piața Bobâlna dinspre str. Nicolae Titulescu și de pe strada George Coșbuc și se va putea circula din Piața Lupeni spre strada Petru Rareș și str 1 Mai( zona primăriei).

Conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze în zona intervențiilor, iar pentru evitarea aglomerațiilor în trafic se recomandă să aleagă străzile adiacente acesteia.

Pe perioada lucrărilor va fi posibilă aprovizionarea agenților economici din zona de lucrări.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe parcursul lucrărilor și vom face tot ce este posibil astfel încât lucrările să fie finalizate în timp cât mai scurt și în funcție de condițiile meteorologice.

Lucrările se realizează în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă ,,Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon în zona centrală a municipiului Dej ”.

287 dejeni s-au înscris în programul Programul Rabla Local, înscrierile continuă
287 dejeni s-au înscris în programul Programul Rabla Local, înscrierile continuă

287 dejeni s-au înscris în programul Programul Rabla Local, înscrierile continuă până în  29 septembrie 2023, ora 23:59

 

Persoanele fizice care vor să renunțe la autoturismul uzat se pot înscrie în continuare în cadrul Programului privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59.

Astfel, dejenii care nu au reușit să se înscrie până în data de 31 august, data inițială anunțată ca termen limită de înscriere, mai au la dispoziție 10 zile, respectiv până în 29 septembrie 2023, ora 23:59.

Primăria Municipiului Dej a obținut finanțarea pentru 500 de autoturisme în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, numărul maxim de autovehicule prevăzut pentru localitățile cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori.

Până astăzi, 20 septembrie s-au înscris în program pe site-ul AFM 287 persoane, 213 poziții mai fiind disponibile pentru  dejenii care vor să-și caseze autoturismele uzate.

În cadrul  programului se oferă fiecărei persoane suma de 3.000 de lei, dacă renunță la autoturismul uzat pe care îl are în proprietate, cu o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, fără obligativitatea de a-și achiziționa un alt autoturism.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 29 septembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat Municipiului Dej, respectiv 1.200.000 lei.

 

ETAPE INSCRIERE

Conform precizărilor AFM, persoanele fizice trebuie să își creeze un cont de utilizator pe site-ul https://www.afm.ro/. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). După crearea contului, în momentul în care AFM va deschide sesiunea de finanțare pentru persoanele fizice, dejenii pot depune solicitarea de înscriere în program.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP. Persoana fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Persoana fizică trebuie să aibă domiciliu pe raza Municipiului Dej.

După înscriere, AFM întocmește lista cu persoanele fizice eligibile și o comunică municipalității. Primăria Municipiului Dej va publica lista cu persoanele fizice eligibile, după care aceste persoane demarează procedura de casare a autovehicului, care va fi publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Dej.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

 

Pentru a putea beneficia de stimulentul de casare, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să fie o persoană fizică cu domiciliu în municipiul Dej;

b) să dețină în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani și să se afle în evidențele fiscale ale municipiului Dej, cu excepția persoanei fizice care a devenit proprietar ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale;

c) să nu aibă obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local, conform prevederilor legale în vigoare;

d) să nu fi obținut și nici să nu fie pe cale să obțină finanțare prin proiecte ori programe finanțate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020—2024 sau prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020—2024, pentru același autovehicul uzat cu care participă în program;

e) să nu fie condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă;

f) să se angajeze să predea spre casare și să radieze din circulație și din evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită stimulentul pentru casare;

g) să se angajeze că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Criterii de eligibilitate a autovehiculului uzat

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este înregistrat în evidenţele fiscale ale delegatului;

b) la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricaţiei, se consideră an de fabricaţie anul înmatriculării;

c) are norma de poluare Euro 3 şi/sau inferioară;

d) conţine componentele esenţiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, precum şi echipamente electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului şi dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricaţie.

Conform ghidului de finanțare, AFM asigură 80% din stimulentul de casare, 1.200.000 lei, iar Primăria Municipiului Dej va cofinanța proiectul cu 20% din stimulent, respectiv 300.000 lei.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorele link-uri:

https://www.afm.ro/.../anunt_pf_rabla_local_25.07.2023.pdf

ADMINISTRAȚIA FONDULUI PENTRU MEDIU - PROGRAM CASAREA AUTOVEHICULELOR UZATE" (afm.ro)

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

Interval de valabilitate: 14 septembrie, ora 13 – 15 septembrie, ora 10
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
      În Maramureș, Crișana, Banat, local în Transilvania și în zonele montane aferente, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat, îndeosebi în nord-vestul teritoriului, de peste 40...50 l/mp.

      Notă: Astfel de fenomene se vor semnala, pe arii restrânse, astăzi (14 septembrie) și în centrul, nord-estul țării și în restul zonei montane. Vineri (15 septembrie) vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în sud, centru și est.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

16 septembrie- ZIUA DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ  Let’s Do It, România!
16 septembrie- ZIUA DE CURĂȚENIE NAȚIONALĂ  Let’s Do It, România!

Primăria Municipiului Dej participă și în acest an la Ziua Curățeniei Naționale , proiect ” Let’s Do It, Romania!”, care va avea loc în data de 16 septembrie 2023.

 Acțiunea se va desfășura cu începere de la ora 08:30, iar pe parcursul ei se va interveni pentru ecologizare în mai multe zone.

Toți cei care doresc să participe la activitate sunt aşteptaţi sâmbătă, 16 septembrie, ora 8:30, în faţa Primăriei Municipiului Dej, pentru a primi mănuşi şi saci în vederea colectării deşeurilor, urmând apoi deplasarea spre fiecare zonă.

„Ziua de Curățenie Națională” este o inițiativă ce a luat naștere în Estonia în anul 2008. În România, în cele nouă ediții desfășurate începând cu anul 2010, au fost mobilizați peste 2.200.000 de voluntari, dintre care mai mult de 900.000 au fost tineri. Cu ajutorul lor, dar și cu susținerea a 500 de companii și a 1900 de primării, au fost strânse peste 23.500 de tone de deșeuri. 

Această inițiativă continuă în anul 2023 în peste 191 de țări sub titulatura de „World Cleanup Day”.

Astfel, pe 16 septembrie 2023 va avea loc o mobilizare a voluntarilor din toată lumea pentru a curăța deșeurile de pe toată suprafața Pământului, într-o singură zi. 

În România se dorește mobilizarea a aproximativ 150.000 de locuitori din toate județele țării pentru a demonstra rezultatele pozitive ce decurg din colaborarea dintre cetățeni, mediul public și mediul privat, acestea formând comunitățile în care trăim. 

Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej
Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej

8 septembrie 2023

Comunicat de presă

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

„Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej”

 

Municipiul Dej, în calitate de beneficiar, a demarat implementarea proiectului „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ din Municipiul Dej”, Cod: F-PNRR-Dotari-2023-2826.

Proiectul are o valoare de 10.917.111,95 lei din care valoarea eligibilă din PNRR este în cuantum 9.174.043,63 lei, valoarea TVA eligibil aferentă este de 1.743.068,32 lei și este finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență( PNRR), Pilonul VI. Politici pentru noua generație\ Componenta C15: Educație.

Obiectivul general al proiectului

Creșterea capacității de reziliență a sistemului educațional prin modernizarea infrastructurii educaționale și a dotării aferente, în corelare cu nevoile prezente și viitoare ale pieței forței de muncă, în vederea asigurării participării la un proces educațional de calitate, modern și incluziv.

Obiectivele proiectului:

 • Asigurarea echipamentelor şi a resurselor tehnologice digitale pentru unităţile de învăţământ
 • Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare şi laboratoarele/atelierele şcolare
 • Echiparea laboratoarelor informatice din şcolile de educaţie şi formare profesională
 • Echiparea atelierelor de practică din unităţile de învăţământ profesional şi tehnic

Indicatorii proiectului

În cadrul investiției, 11 unități de învățământ din municipiu( 4 grădinițe, 3 școli gimnaziale și 4 licee) vor fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

 • 9 laboratoare de informatică din unități de învățământ preșcolar, primar, gimnazial, liceal vor fi dotate cu echipamente digitale
 • 135 săli de clasă/grupă vor fi dotate cu echipamente digitale
 • 158 săli de clasă/grupă vor fi dotate cu mobilier și materiale didactice
 • 7  laboratoare de științe vor fi dotate cu mobilier
 • 7  laboratoare de științe vor fi dotate cu echipamente digitale
 • 19 cabinete școlare vor fi dotate cu mobilier specific și materiale didactice specifice (obiecte de inventar), inclusiv echipamente digitale
 • 1 atelier de practică va fi dotat cu materiale și echipamente didactice și echipamente digitale

Data începerii și finalizării proiectului: 24.08.2023-31.12.2024

Date de contact beneficiar: UAT MUNICIPIUL DEJ ,str.1 MAI nr.2, tel:0264211790/fax:0264212388

Comunicatul în format PDF poate fi descărcat de pe linkul următor  Comunicat demarare proiect .

 

 

Ședință de îndată a Consiliului Local al Municipiului Dej
Ședință de îndată a Consiliului Local al Municipiului Dej

În conformitate cu prevederile art. 133, alin. (1) și art. 134,  alin. (1) și alin.  (2)  din Ordonanța de Urgență privind Codul administrativ, se convoacă şedinţa de îndată  a Consiliului Local al Municipiului Dej care va avea loc în data  de 7 septembrie 2023, ora  1400 .

Lucrările ședinței se vor desfășura online, cu următoarea

ORDINE DE ZI:

1.Proiectul de hotărâre privind aprobarea Documentației tehnico - economice și a indicatorilor proiectului - „ MODERNIZARE ȘI DOTARE CORP B – ȘCOALA GIMNAZIALĂ MIHAI EMINESCU DEJ”.

2. Proiectul de hotărâre  privind aprobarea Documentației tehnico - economice și a indicatorilor proiectului - „ÎMBUNĂTĂȚIREA INFRASTRUCTURII EDUCAȚIONALE A LICEULUI TEHNOLOGIC SOMEȘ, ÎN VEDEREA CREȘTERII GRADULUI DE PARTICIPARE LA ÎNVĂȚĂMÂNTUL PROFESIONAL ȘI TEHNIC”.

3.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici faza DALI, inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propuse a fi realizată prin proiectul "Modernizare, extindere și dotare Grădinița Piticot în Municipiul Dej, Strada Aleea Tomis, Nr. 2, Municipiul Dej".

4.Proiect de hotărâre privind introducerea în Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Dej a  obiectivelor ce urmează a fi cuprinse în Contractul de Delegare a Serviciului de Alimentare cu Apă şi Canalizare.

5.Proiect de hotărâre privind introducerea în Inventarul bunurilor care aparțin domeniului public al Municipiului Dej a  obiectivelor ce urmează a fi cuprinse în Contractul de Delegare a Serviciului de Alimentare cu Apă și Canalizare.

6.Soluționarea unor probleme ale administrației publice locale

Materialele prezentate la ordinea de zi vor fi transmise către consilieri, în format electronic, prin e-mail, începând cu data de  6 septembrie  2023 și pe suport de hârtie către Comisiile de specialitate și președintele de ședință.

Agenția pentru Protecția Mediului Cluj
Agenția pentru Protecția Mediului Cluj

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 31 august, ora 10 – 31 august, ora 22
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică
      În Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei precum și în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55...60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

      Notă: Astfel de fenomene vor fi izolat și în celelalte regiuni.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

COD PORTOCALIU și GALBEN pentru 28 și 29 august
COD PORTOCALIU și GALBEN pentru 28 și 29 august

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și extindere; disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 28 august
     În Maramureș, Crișana, Banat, Moldova, sudul Olteniei și al Munteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei se vor înregistra temperaturi maxime în general de 37...39 de grade, iar minimele se vor situa între 18 și 26 de grade, astfel încât disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 29 august
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat 
    Marți (29 august) valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime între 17 și 21 de grade.

Seară de film documentar în aer liber la muzeul municipal
Seară de film documentar în aer liber la muzeul municipal

Grădina Muzeului Municipal Dej  vă găzdui joi, 31 august, de la ora 20:00, o proiecție de fim documentar în aer liber.

Cei interesați vor viziona documentarul „Cowspiracy: The Sustainability Secret”, documentar ce abordează tema sustenabilității atunci când vine vorba despre ceea ce mâncăm. Vizionarea se va încheia și cu o scurtă discuție despre informațiile din filmul documentar. Discuția va atinge puncte precum importanța reciprocității (recunoașterea că trebuie să oferim înapoi Pământului) și modalități de a o practica.

 

Această activitate face parte din proiectul Being Plant-Powered, organizat de Alex Săsărman,  proiect sprijinit de WWF Austria. Proiectul încearcă să aducă în atenția oamenilor importanța plantelor, fie că vorbim despre faptul că o dietă bazată de plante reprezintă o modalitate de a reduce impactul asupra Planetei, fie că plantele ne arată cum să apreciem ceea ce ne oferă Pământul în timp ce ne ajută să ne reface legătura cu acesta.

Acest documentar este recomandat copiilor cu vârsta peste 14 ani.

Proiecția filmului documentar va începe la 20:30, iar intrarea este gratuită!

 

31 august- ultima zi  pentru înscrierea în cadrul Programului  Rabla Local
31 august- ultima zi  pentru înscrierea în cadrul Programului  Rabla Local

Primăria Municipiului Dej reamintește dejenilor că până în data de 31 august, ora 16:30, se pot înscrie în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local.

Primăria Municipiului Dej a obținut finanțarea pentru 500 de autoturisme în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local, numărul maxim de autovehicule prevăzut pentru localitățile cu o populaţie cuprinsă între 10.001 şi 50.000 de locuitori.

Până astăzi  s-au înscris în program pe site-ul AFM 243 persoane, 257 poziții mai fiind disponibile pentru dejenii care vor să-și caseze autoturiosmele uzate . În cadrul  programului se oferă fiecărei persoane suma de 3.000 de lei dacă renunță la autoturismul uzat pe care îl are în proprietate, fără obligativitatea de a-și achiziționa un alt autoturism.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicației informatice pusă la dispoziție de către AFM, până pe 31 august, 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat Municipiului Dej, respectiv 1.200.000 lei.

 

ETAPE INSCRIERE

Conform precizărilor AFM, persoanele fizice trebuie să își creeze un cont de utilizator pe site-ul https://www.afm.ro/. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. programul „Casa Verde fotovoltaice 2023”). După crearea contului, în momentul în care AFM va deschide sesiunea de finanțare pentru persoanele fizice, dejenii pot depune solicitarea de înscriere în program.

În cadrul unui cont pot fi realizate înscrieri aferente unui singur CNP. Persoana fizică se poate înscrie o singură dată în aplicație.

Persoana fizică trebuie să aibă domiciliu pe raza Municipiului Dej.

După înscriere, AFM întocmește lista cu persoanele fizice eligibile și o comunică municipalității. Primăria Municipiului Dej va publica lista cu persoanele fizice eligibile, după care aceste persoane demarează procedura de casare a autovehicului, care va fi publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Dej.

După semnarea contractului de finanțare cu UAT-ul, persoana fizică va casa și va radia din circulație și din evidența fiscală autovehiculul uzat și va beneficia de stimulentul pentru casare de 3.000 de lei (2.400 lei alocați din Fondul pentru mediu şi 600 lei susţinuți din bugetul local).

 

Pentru a putea beneficia de stimulentul de casare, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) să fie o persoană fizică cu domiciliu în municipiul Dej;

b) să dețină în proprietate un autovehicul uzat înmatriculat pe numele său de cel puțin 5 ani și să se afle în evidențele fiscale ale municipiului Dej, cu excepția persoanei fizice care a devenit proprietar ca urmare a partajului judiciar sau a dezbaterii procedurii succesorale;

c) să nu aibă obligații restante de plată a taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și bugetul local, conform prevederilor legale în vigoare;

d) să nu fi obținut și nici să nu fie pe cale să obțină finanțare prin proiecte ori programe finanțate din alte fonduri publice, fonduri comunitare, inclusiv prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto național 2020—2024 sau prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020—2024, pentru același autovehicul uzat cu care participă în program;

e) să nu fie condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărâre judecătorească definitivă;

f) să se angajeze să predea spre casare și să radieze din circulație și din evidențele fiscale autovehiculul uzat pentru care solicită stimulentul pentru casare;

g) să se angajeze că nu va achiziționa un autoturism cu norma de poluare Euro 5 și/sau inferioară în termen de 3 ani de la primirea stimulentului pentru casare.

Criterii de eligibilitate a autovehiculului uzat

Este considerat eligibil autovehiculul care îndeplineşte cumulativ următoarele condiţii:

a) este înregistrat în evidenţele fiscale ale delegatului;

b) la data solicitării acordării stimulentului pentru casare, are o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei; dacă anul înmatriculării înscris în cartea de identitate este anterior anului fabricaţiei, se consideră an de fabricaţie anul înmatriculării;

c) are norma de poluare Euro 3 şi/sau inferioară;

d) conţine componentele esenţiale: motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, precum şi echipamente electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului şi dispozitive catalizator, dacă acestea au fost prevăzute din fabricaţie.

Conform ghidului de finanțare, AFM asigură 80% din stimulentul de casare, 1.200.000 lei, iar Primăria Municipiului Dej va cofinanța proiectul cu 20% din stimulent, respectiv 300.000 lei.

Instrucțiunile privind înscrierea persoanelor fizice în cadrul Programului privind privind casarea autovehiculelor uzate – Rabla Local sunt detaliate pe site-ul AFM la următorele link-uri:

https://www.afm.ro/.../anunt_pf_rabla_local_25.07.2023.pdf

ADMINISTRAȚIA FONDULUI PENTRU MEDIU - PROGRAM CASAREA AUTOVEHICULELOR UZATE" (afm.ro)

 

Lucrări la carosabil pe o porțiune din strada 1 Mai
Lucrări la carosabil pe o porțiune din strada 1 Mai

În cursul zilei de astăzi, 23 august și mâine, 24 august se toarnă al doilea strat de asfalt pe porțiunea cuprinsă între sensul giratoriu de la intersecția străzilor 1 Mai și I.P. Reteganul și sensul giratoriu de la intersecția străzilor 1 Mai, Mircea cel Bătrân și Regina Maria( zona Policlinica CFR).

Pentru derularea în condiții optime și de siguranță a lucrărilor, circulația se va desfășura pe un sens și  va fi dirijată.

Conducătorii auto sunt rugați să nu parcheze în zonele intervențiilor, iar pentru evitarea aglomerațiilor în trafic se recomandă să aleagă străzile adiacente acestora.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat pe parcursul lucrărilor și vom face tot ce este posibil astfel încât lucrările să fie finalizate în timp cât mai scurt și în funcție de condițiile meteorologice.

Lucrările se realizează în cadrul proiectului cu finanțare nerambursabilă „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană, reprezentat de strada Unirii, strada Dobrogeanu Gherea, strada Ecaterina Teodoroiu, strada Regina Maria, Strada Mircea cel Bătrân, strada Mărășești (între Mircea cel Bătrân și str. Gh. Șincai), strada Gheorghe Șincai, strada 1 Mai (între strada G. Coșbuc și strada I.P. Reteganul), strada Crângului".

Ședință de îndată a Consiliului Local al Municipiului Dej
Ședință de îndată a Consiliului Local al Municipiului Dej

 

Având în vedere prevederile art. 133, alin. (2) și art. 134,  alin. (4)  din Ordonanța de Urgență privind Codul administrativ;

În temeiul prevederilor art. 196,  lit. b)  Ordonanței de Urgență privind Codul administrativ;

 Se convoacă Ședința de îndată a Consiliului local al Municipiului Dej în data  de  22 august 2023, ora 11,00

(2)  Lucrările ședinței se vor desfășura pe platforma  on-line, cu următoarea

 

ORDINE DE ZI:

 

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea ACORDULUI DE PARTENERIAT Pentru proiectul: “Restaurarea, consolidarea si modernizarea  cladirii monument istoric „Sinagoga” municipiul Dej”
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice și a indicatorilor tehnico-economici faza DALI , inclusiv anexa privind descrierea sumară a investiției propuse a fi realizată prin proiectul “Restaurarea, consolidarea si modernizarea  cladirii monument istoric „Sinagoga” municipiul Dej”
 3. Proiect de hotărâre Privind suplimentarea creditelor de angajament şi a creditelor bugetare necesare încheierii actului adiţional pentru actualizarea valorii contractului de finantare cu nr. 3642/27.12.2018 cu titlul „Imbunatatirea transportului public si nemotorizat in municipiul Dej” Cod SMIS 126369, in vederea constituirii rezervei de ajustare ale proiectului.
 4. Proiect de hotărâre privind suplimentarea creditelor de angajament şi a creditelor bugetare necesare încheierii actului adițional pentru actualizarea valorii contractului de finanțare cu nr. 2545/03.7.2018 cu titlul „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbana reprezentat de str. 1 Mai(tronson 1 Mai 182 - intersecție Str. Ion Pop Reteganu), Str. Ion Pop Rateganu – Pod Somes - Str. Libertaþii - Str. Bistriței până la limita administrativ teritoriala a municipiului Dej, inclusiv acces către Autobaza TRANSURB Dej si modernizare Autobaza TRANSURB SA” Cod SMIS 118104,  in vederea constituirii rezervei de ajustare ale proiectului.

 

 

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN
AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 21 și 22 august
Fenomene vizate: val de căldură și disconfort termic ridicat

         În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, iar în zonele de câmpie și local în cele de deal și podiș va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade, iar minimele se vor încadra între 17 și 24 de grade.

Notă: Valul de căldură va persista, în cea mai mare parte a țării, pe tot parcursul săptămânii.

Ateliere de meșteșuguri la Muzeul Municipal Dej
Ateliere de meșteșuguri la Muzeul Municipal Dej

Primăria Municipiului Dej, prin Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj organizează proiectul cultural „Ateliere de meșteșuguri la muzeu”.

Proiectul se va derula în perioada 4-8 septembrie 2023 în curtea Muzeului Municipal Dej între orele 09:00 – 12:00 și este dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 18 ani.

Participarea se face pe bază de înscriere până la data de 31 august direct la Muzeul Municipal Dej, str. 1 Mai nr.3, zilnic de luni până vineri, între orele 09:00 – 15:00 sau prin e-mail: muzeul_dej@yahoo.com, completând și transmițând formularul de înscriere, care poate fi descărcat accesând :

Fisa de inscriere ateliere - format PDF 

Fisa de inscriere ateliere - format editabil .

Cei înscriși au acces la următoarele tipuri de ateliere:

4 septembrie 2023 – Ateliere de mărgele

5 septembrie 2023 – Ateliere de modelaj

6 septembrie 2023 – Ateliere de confecționat păpuși și măști

7 septembrie 2023 – Ateliere de gastronomie

8 septembrie 2023 – Vizita muzeu, vizionare filme documentare despre diverse tradiții clujene

 

Participarea la ateliere se va face în limita a 20 de persoane pe zi!

ÎNSCRIERILE ȘI PARTICIPAREA LA ACEST PROIECT SUNT GRATUITE!