Anunțuri

Municipiul Dej
Municipiul Dej

Municipiul Dej anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului (continuarea procedurii privind emiterea aprobării de dezvoltare a proiectului fără efectuarea evaluării de impact asupra mediului/fără evaluarea impactului asupra copurilor de apă) pentru proiectul ,,REDUCEREA NUMÎRULUI DE PERSOANE AFLATE IN RISC DE SĂRĂCIE SAU EXCLUZIUNE SOCIALĂ PRIN IMBUNĂTÎȚIREA INFRASTRUCTURII PUBLICE IN ZONA URBANĂ MARGINALIZATĂ DIN MUNICIPIUL DEJ, STRADA MACAZULUI ȘI STRADA SĂRATA DE JOS” județul Cluj”

Proiectul deciziei de încadrare și motivele care o fundamentează pot fi consultate prin solicitare la Agenția pentru Protecția Mediului Cluj, Calea Dorobanților, nr.99 și la următoarea adresă web: http://apmcj.anpm.ro

Publicul interesat poate înainta comentarii/observații la proiectul deciziei de încadrare în termen de 10 zile de la data publicării anunțului pe pagina de internet a autorității competente pentru protecția mediului.

 

 

 

PRIMAR

ING. MORAR COSTAN

ANUNT LICITATIE PARCARI MAI 2022
ANUNT LICITATIE PARCARI MAI 2022

PRIMĂRIA DEJ

ORGANIZEAZĂ LICITAȚIE PUBLICĂ

Privind:

- Închirierea parcărilor  amenajate în cartier DL. FLORILOR pe strazile Unirii  bl. B4 - O2, str. Luceafarului bl. P1- P2, Amurg bl. G1-G2 locuri ramase libere după prima licitatie publică

      -Închirierea locurilor de parcare ramase libere dupa licitatiile anterioare în cartier Dl. Florilor si cartier 1 Mai

          Caietul de sarcini poate fi ridicat de la sediul Primăriei Dej, -Serviciul Tehnic- camera     35, în perioada 23.05.- 27.05.2022.

          Data limită de depunere a ofertelor este  27 mai 2022, ora 10,00.

          Evaluarea ofertelor se va face în data de 30 mai 2022, ora 11,00.

 

Primar

Ing. Morar Costan

Recepția lucrărilor proiectului de extindere și reabilitare rețele de alimentare cu apă și canalizare, la Dej
Recepția lucrărilor proiectului de extindere și reabilitare rețele de alimentare cu apă și canalizare, la Dej

Astăzi, 17 mai, s-a marcat la Dej recepția lucrărilor realizate în cadrul proiectului “Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apǎ şi canalizare în municipiul Dej și alimentare cu apă potabilă în zona Bobâlna-Recea Cristur”, finanțat prin  Programul Operaţional Infrastructură Mare - POIM 2014-2020.

 Proiectul, implementat de Compania de Apă Someș S.A cu sprijinul Consiliului Județean Cluj și cofinanțat în procent de 2% de Primăria Municipiului Dej, a presupus reabilitarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă în municipiul Dej și Șomcutul-Mic pe o lungime de  12,2 km și reabilitarea și extinderea sistemului de canalizare în municipiul Dej pe o lungime totală de 33,7 km, lucrările desfășurându-se pe nu mai puțin de 100 de străzi.

,, Investiția finalizată astăzi, mult așteptată de dejeni, aduce un beneficiu important comunității noastre, atât prin înlocuirea rețelelor vechi de alimentare cu apă și canalizare, cât și prin extinderea acestor rețele în zone în care nu au existat până acum. Mai mult realizarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare sunt un prim pas, primordial în implementarea ulterior de către Primăria Municipiului Dej a proiectelor de modernizare a străzilor.”

Evenimentul de astăzi s-a bucurat de prezența Prefectului Județului Cluj, Irina Munteanu, Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, Directorul Companiei de Apă Someș S.A, Călin Neamțu, primari, viceprimari din localitățile limitrofe municipiului Dej și reprezentanți ai instituțiilor locale și județene, implicate în proiect.

 

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 17 mai, ora 14 - 18 mai, ora 06
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

      În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Banat, Crișana, Oltenia și local în Transilvania și Muntenia. Vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantităţile de apă vor depăşi 15...20 l/mp şi izolat 30...40 l/mp.

Lucrări pe strada Crângului și Ecaterina Teodoroiu
Lucrări pe strada Crângului și Ecaterina Teodoroiu

Primăria Municipiului Dej anunță continuarea lucrărilor pentru modernizarea străzii Crângului și Ecaterina Teodoroiu( până la intersecția cu străzile Tudor Vladimirescu și Ștefan Cicio Pop.

În această perioadă se intervine prin ridicarea la cotă a canalelor aferente rețelei de canalizare menajeră și apă pluvială, procedeu tehnic necesar turnării ulterioare a celui de al doilea strat de asfalt.

Intervențiile sunt necesare, însă se face tot ce este posibil astfel încât să fie finalizate în timp cât mai scurt.

Recomandăm conducătorilor auto, având în vedere lucrările în derulare, să utilizeze rute alternative:

- str. Mihai Viteazu- str. Minerilor- str. Văii

- str. 1 Mai - str. Vâlcele

- Str. Florilor- Al. Tomis- str. Unirii( pentru acces în cartierul Dealul Florilor)

Intervențiile fac parte din proiectul european „Modernizarea coridorului integrat de mobilitate urbană, reprezentat de str. Unirii, str. Dobrogeanu Gherea, str. Ecaterina Teodoroiu, str. Avram Iancu, Str. George Cosbuc, str. Regina Maria, str. Mircea cel Bătrân, str. Mărășești (între Mircea cel Bătrân și Gh. Șincai), str. Gheorghe Șincai, Str. 1 Mai (între Str. George Coșbuc si Str. I.P. Reteganul), str. Crângului”, finanțat prin Programul Operațional Regional – REGIO ( 2014-2020 ).

 

Se prelungește perioada de autorecenzare până în 27 mai
Se prelungește perioada de autorecenzare până în 27 mai

Persoanele care nu au reușit să se autorecenzeze pot face acest lucru până în data de 27 mai, conform unui comunicat al Institutului Național de Statistică.

Dacă inițial perioada de autorecenzare se încheia duminică, 15 mai, potrivit informării transmise astăzi, autorecenzarea se prelungește până în data de 27 mai 2022.

De asemenea s-a modificat și perioada în care recenzorii vor colecta datele prin interviuri față în față, aceasta fiind între 31 mai și 17 iulie.

Autorecenzarea se poate realiza în continuare în cele două moduri:

  1. Autorecenzare online prin completarea chestionarului care poate fi accesat pe  site-ul www.recensamantromania.ro.
  2. Autorecenzare asistată prin intermediul recenzorilor care pot fi găsiți în următoarele locații:

     -Sediul Primăriei Municipiului Dej- Sala Mare- luni-vineri  între orele 08:00-16:00, sâmbăta și duminica între orele 12:00-15:00;

     -Școala Generală nr.5, luni-vineri  între orele 08:00-16:00, sâmbăta și duminica între orele 12:00-15:00

     -Căminul Cultural Șomcutul Mic, luni-vineri între orele 12:00-16:00, sâmbăta, duminica între orele 12:00-15:00;

Autorecenzarea aduce ca și prim beneficiu o zi liberă, 100% plătită, fiecărei persoane angajate!

Municipiul Dej se situează în continuare pe primul loc între municipii, cu un procentaj de 46,31% chestionare completate, potrivit ultimelor date publicate de Direcția de Statistică Cluj.

Campanie și acțiuni împotriva cerșetoriei la Dej
Campanie și acțiuni împotriva cerșetoriei la Dej

         300 de sancțiuni pentru cerșetorie, dintre care 90 în ultimele 30 de zile, au fost aplicate în urma acțiunilor desfășurate anul acesta de către Poliția Locală în diferite zone ale municipiului, inclusiv în Stația CFR Dej.

         Marea majoritate a persoanelor depistate cerșind sunt mame cu copii, care provin din localități limitrofe municipiului nostru și din județul Sălaj.

         Atenție! Unele persoane folosesc păpuși în loc de copii!

         Primăria Municipiului Dej reamintește că atâta timp cât primesc ceea ce cer, cerșetorii vor fi prezenți în stradă, iar atitudinea fiecăruia dintre noi va face diferența.

         Pe raza Municipiului Dej cerșetoria este interzisă. Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 57/ 30.03.2018, art. 29, ” Persoanele care apelează la mila publicului solicitând bani, alimente etc.  precum și cele care  încurajează  cerșetoria, oferind bani, alimente etc., vor  fi  sancționate contravențional, cu amenzi între 500-1000 lei.”. Acțiunile Poliției Locale vor continua.

        Spune NU cerșetoriei!

        Nu vrei să îi vezi în stradă? Ține-ți banii în buzunar!

Se distribuie pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeană
Se distribuie pachete cu produse alimentare de la Uniunea Europeană

Primăria Municipiului Dej anunţă demararea procesului de distribuire a pachetelor cu ajutoare constând în produse alimentare de la Uniunea Europeana, în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate( POAD).

 Produsele vor fi distribuite către categoriile de persoane defavorizate, în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr. 223/2014, astfel:

1. membrii familiilor beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

2. membrii familiilor şi persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

Pachetele se eliberează beneficiarilor, pe baza documentului de identitate şi pot fi ridicate de la depozitul situat la subsolul pieței Agroalimentare din zona centrală, zilnic de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

 

Avertizare meteorologică COD GALBEN
Avertizare meteorologică COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 10 mai, ora 13 - 10 mai, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
 

      În intervalul menționat, în Banat, Crișana, vestul și sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ  COD GALBEN
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ

 COD GALBEN

Interval de valabilitate: 09 mai, ora 13 - 09 mai, ora 21

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată          

     În intervalul menționat, în Transilvania, Maramureș și local la munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.

         Notă: Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Dezbatere publică in data de 25.05.2022
Dezbatere publică in data de 25.05.2022

Descărcare documente

BORZASI REGLEMENTARI

CAMPEAN FELICIAN REGLEMENTARI

FARCAS -REGLEMENTARI

Plan de situatie FIL final

TOLCA PLAN DE SITUATIE SI SIMULARE

Perioada de autorecenzare online şi autorecenzare asistată se apropie de final
Perioada de autorecenzare online şi autorecenzare asistată se apropie de final

Perioada pentru autorecenzarea online şi autorecenzarea asistată se apropie de final.

Primăria Municipiului Dej informează că persoanele care vor să se autorecenzeze mai au la dispoziție 10 zile până în data de 15 mai, când se încheie etapa autorecenzării.

Autorecenzarea se poate realiza în două moduri:

  1. Autorecenzare online prin completarea chestionarului care poate fi accesat pe  site-ul www.recensamantromania.ro.
  2. Autorecenzare asistată prin intermediul recenzorilor care pot fi găsiți în următoarele locații:

-Sediul Primăriei Municipiului Dej- Sala Mare- luni-vineri  între orele 08:00-16:00, sâmbăta și duminica între orele 12:00-15:00;

-Școala Generală nr.5, luni-vineri  între orele 08:00-16:00, sâmbăta și duminica între orele 12:00-15:00

-Căminul Cultural Șomcutul Mic, luni-vineri între orele 12:00-16:00, sâmbăta, duminica între orele 12:00-15:00;

-Autorecenzarea aduce ca și prim beneficiu o zi liberă, 100% plătită, fiecărei persoane angajate!

Potrivit ultimelor date publicate de Direcția de Statistică Cluj, Municipiul Dej se situează pe primul loc între municipii, cu un procentaj de 33,63% chestionare completate.

„Ziua Europei” la Muzeul Municipal Dej
„Ziua Europei” la Muzeul Municipal Dej

 

Primăria Municipiul Dej prin Muzeul Municipal marchează importanța zilei de 9 mai, Ziua Europei, prin filmul documentar ”Generațiile UE. Istoria Europei pe scurt”, film realizat sub egida Comisiei Europene.

Filmul rulează luni, 9 mai, de la orele 9:00, 10:00, 11:00, 12:00 și 13:00 în cadrul Sălii Multimedia a Muzeului Municipal. Intrarea este gratuită atât pentru vizionarea documentarului cât și pentru vizitarea galeriilor muzeului. De asemenea filmul documentar va fi disponibil și pe pagina de facebook Municipiul Dej și Muzeul Municipal.

De Ziua Europei (9 mai) sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de „Declarația Schuman”, care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care ar face ca războiul dintre națiunile Europei să fie de neconceput. Propunerea lui Robert Schuman este considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene.

ANUNȚ LICITAȚIE PARCĂRI  MAI 2022
ANUNȚ LICITAȚIE PARCĂRI MAI 2022

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN
ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 mai, ora 12 - 04 mai, ora 21
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții

      În intervalul menționat la munte, în Banat, Crișana, Transilvania, nordul Munteniei și al Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp.