Vernisajul expoziției itinerante DRUMUL NICIODATĂ ÎNSTRĂINAT, Mona M. Ciciovan

Vernisajul expoziției itinerante DRUMUL NICIODATĂ ÎNSTRĂINAT, Mona M. Ciciovan


Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej organizează în data de 24 septembrie 2021, între orele 18:00 și 20:00, în cadrul sălii de conferință a Muzeului Municipal Dej, vernisajul expoziției itinerante DRUMUL NICIODATĂ ÎNSTRĂINAT, sub semnătura artistei consacrate la nivel internațional Mona Mariana Ciciovan.

Născută în 1970, în Pintic, (cartier al Mun. Dej), Mona Mariana Ciciovan a desenat și pictat din copilărie. După 1989, a plecat în Canada/Montreal pentru a urma o carieră artistică. A studiat Artele Plastice la Universitatea din Montreal și devine licențiată în Arte Vizuale și Media (BFA) la Universitatea Quebec din Montreal (UQAM). Timp de peste 20 ani, Mona Mariana Ciciovan s-a dedicat în totalitate creației artistice, fiind una din personalitățile de frunte ale artei contemporane canadiene. A organizat și participat la peste 30 de expoziții personale și de grup.

Pot spune că una din temele preferate, vizibilă în pictura mea, este legată de memorie. Mai precis, de “jocurile memoriei”, de amintirile prin care retrăim anumite stări, sentimente sau prin care idealizăm oameni și locuri, spune chiar artista.

Iată că, după doi ani de la acestea și aproape 25 de ani de când artista a luat calea nordului, drumul acesteia duce acasă: la Dej, unde s-a născut și a copilărit, precizează și Loredana Gheorghiu, comisarul expoziției.

Vernisajul va avea loc la data de 24 septembrie 2021, între orele 18:00 și 20:00, în cadrul sălii de conferință a Muzeului Municipal Dej, Str. 1 Mai, nr. 3. În deschidere va vorbi director prof. Albinetz Constantin, urmat de un moment instrumental la pian susținut de către Lascu Fineas Nathan. Expoziția itinerantă poate fi vizitată în perioada 15-30 septembrie 2021.