Informații privind serviciile de salubritate la nivelul municipiului Dej

Informații privind serviciile de salubritate la nivelul municipiului Dej


 

SC Supercom S.A. Cluj a câștigat licitația publică deschisă, organizată de către Consiliul Județean Cluj, prin intermediul Asociației De Dezvoltare Intercomunitare Eco-Metropolitan Cluj, având încheiat contractul de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare pentru Lotul 3 - Cluj nr. 776/02.12.2020. S.C. Supercom S.A. asigură, începând cu data de 01.06.2021 prestarea serviciilor de salubrizare, constând în colectarea separată, transportul separat și transferul deșeurilor prin intermediul Stației de transfer Gherla, pentru municipiul Dej și alte 19 unități administrativ-teritoriale din zonă.

Primordială, pentru interesul general, a fost asigurarea continuității serviciilor de salubrizare preluate de la mai multe firme de profil si asigurarea desfășurării optime a celorlate activități specifice.

Societatea a demarat încheierea contractelor de prestare a serviciilor de salubrizare cu beneficiarii acestora, etapizat, la nivelul Municipiului Dej fiind încheiate, până în prezent contracte la 92% agenți economici și instituții, 96% asociații de proprietari și 73% abonați casnici. Se estimează că faza contractării se va încheia până la finalul lunii august.

Agenții Supercom s-au deplasat în teren la toate categoriile de abonați în vederea încheierii contractelor, iar cei care nu au găsiți au fost invitați la sediul Supercom Dej.

Persoanele, societățile sau instituțiile care nu au încheiat contracte sau nu au avut contracte anterior, se pot adresa firmei de salubritate, fie telefonic la numărul scurt de dispecerat: 0264954 , fie se deplasează direct la sediul Supercom Dej, str. 1 Mai, nr.113, programul de lucru al societății fiind între orele 08:00-17:00.

Prețurile de colectare, specificate și în cadrul anexelor la contractele de salubritate, sunt în funcție de beneficiarul serviciului și de tipul de deșeu colectat, astfel.

Consumatori casnici, asociații de proprietari

  • colectarea separată de la populaţie a deşeurilor menajere reziduale- 500,16 lei/tonă fără TVA( 595,19 lei/tonă TVA inclus, 0, 50016 lei/ kg fără TVA( 0,595 lei/kg TVA inclus)
  • colectarea separată de la populaţie a deşeurilor menajere reciclabile pe 3 fracţii (hârtie şi carton , plastic şi metal, sticlă ) 653,69 lei / tonă fără TVA(777,89 lei/ tonă TVA inclus), 0,65369 lei/kg fără TVA ( 0,7778 lei TVA inclus)
  • colectarea separată şi transportul deşeurilor voluminoase provenite de la populaţie, nesimilare celor menajere- 286,52 lei/tonă fără TVA( 340,95 lei/tonă TVA inclus) și 0,28652 lei/kg fără TVA( 0,3409 lei/kg TVA inclus)
  • colectarea, transportul, sortarea, valorificarea şi eliminarea deşeurilor de construcţii şi demolări provenite din locuințe generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară- 163,82 lei/tonă fără TVA( 194,94 lei /tonă TVA inclus).

 

 

Persoane juridice( societăți comerciale, instituții)

  • colectarea separată si transportul deşeurilor reciclabile similare de la agenti economici/instituţii/piete (hârtie/ carton, plastic /metal si sticlă)-520,36 lei/tonă fără TVA( 618,8 lei/ tonă TVA inclus)
  •  colectarea deşeurilor similare (agenti economici/institutii publice/piete) reziduale, inclusiv din colectări ocazionale şi servicii suplimentare- 419,92 lei/tonă fără TVA( 499,7048 lei/tonă TVA inclus)
  •  colectarea separată şi transportul deşeurilor periculoase menajere provenite de la populaţie, nesimilare celor menajere: 566,50 lei/tonă fără TVA(674,13 lei/tonă TVA inclus)
  •  colectarea separată şi transportul deşeurilor voluminoase provenite de la, instituţii publice/agenţi economici/piete nesimilare celor menajere 286,52 lei/tonă fără TVA( 340,95 TVA inclus)
  • colectarea, transportul, sortarea, valorificarea şi eliminarea deşeurilor de construcţii şi demolări provenite de la agenti economici/institutii publice/piete generate de activităţi de reamenajare şi reabilitare interioară şi/sau exterioară- 163,82 lei/tonă fără TVA( 194,94 lei/tonă TVA inclus)
  • colectarea cadavrelor animalelor de pe domeniul public și predarea acestora unităților de ecarisaj sau instalaților de neutralizare- 17.710 lei/ tonă fără TVA( 21074 lei/tonă TVA inclus)

 

Fiecare gospodărie care are încheiat contract va primi începând cu luna septembrie, cu titlu gratuit, pubele de capacitate 240 litri pentru fracțiile: rezidual, hârtie-carton, plastic-metal, iar sticla ( deoarece sunt cantități mici) se va colecta fie în vechile pubele, fie în saci semitransparenți, după caz.

În cazul agenților economici recipientele de colectare pot fi închiriate cu 10 lei/ pubelă și 30 lei/ container sau pot fi cumpărate de către agenții economici.

Programul de colectare al deșeurilor reziduale (menajere) a fost menținut în aceleași zile ale săptămânii, și în funcție de acesta s-a întocmit programul de colectare al deșeurilor reciclabile, programul fiind anunțat de Supercom prin fluturași informativi la gosdpodării.

Programul de colectare al deșeurilor este între orele 7:00-17:00.

Gospodăriile care nu au primit saci pentru colectarea deșeurilor fie din cauza faptului că nu figurau în baza de date a companiei de salubritate, fie din alte motive, sesizează acest aspect companiei, telefonic și în funcție de natura problemei, se iau măsurile care se impun pentru remedierea situației.

În ceea ce privește punctele gospodărești din zonele de blocuri, în număr de 45, în următoarea perioadă Primăria Municipiului Dej va reorganiza fiecare punct gospodăresc astfel încât să existe containere de colectare pentru cele 4 fracții. De asemenea la 10 puncte gospodărești, în prima fază, a fost demarată amplasarea de containere semi-îngropate pentru deșeuri menajere.

Gestionarea deșeurilor de la populație și agenții economici este o problemă foarte importantă a comunității, pentru care este nevoie de implicarea și responsabilitatea companiei de salubritate în aplicarea tuturor măsurilor pentru buna desfășurare a procesului de colectare, dar și a cetățenilor care au obligația de a-și încheia contracte de salubritate.

            Pentru îmbunătățirea colectării deșeurilor, conștientizarea populației privind importanța impactului deșeurilor depozitate în alte zone decât cele stabilite și pentru descurajarea unor astfel de fapte, s-a inițiat și aprobat printr-o hotărâre de consiliu ca persoanele care nu încheie contracte de salubritate să plătească o Taxă specială de salubritate de 3 ori mai mare decât cea stabilită.

Având în vedere complexitatea problemei precum și importanța gestionării ei în mod corespunzător, Primăria Municipiului Dej, a solicitat și solicită societății Supercom responsabilitate în colectarea deșeurilor și armonizarea activității în acord cu specificul municipiului Dej, astfel încât- în timp cât mai scurt populația să poată beneficia de servicii de colectare la nivel corespunzător.

 

SUPERCOM DEJ este situat pe str. 1 Mai, nr.113

Program: 08:00-17:00

Adresa e- mail: francisc.muresan@supercom.ro

Tel: 0786765135, dispecerat: 0264954

Sesizările, reclamațiile, informații sau solicitări pentru ridicarea de diverse materiale pot fi transmise telefonic pe nr. Dispecerat: 0264954 (nr. scurt)