1. "Crearea și dotarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Dej", cod SMIS 44238
Proiectul depus in cadrul POR 2007-2013 Axa prioritara 5 in data de 02.10.2012 are o valoare de 618.919 euro şi o contribuţie a mun. Dej de 10.998 euro. Are ca scop dezvoltarea turismului, creşterea numărului de turişti in Municipiul Dej şi in zonele limitrofe și promovarea zonei.
Centrul National de Informare și Promovare Turistica Dej
2. „Modernizare străzi în Municipiul Dej”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 Domeniul de intervenţie 2.1, în valoarede14.264.961,2771 lei. Investiția a constat în modernizarea a 23 de străzi, pe o lungime de 26 de km. A demarat în toamna anului 2014 şi a constat în modernizarea străzilor: Nicolae Titulescu, Șomcutului, Înfrățirii, Varga Katalina, Valea Codorului, Valea Jichişului, Simion Bărnuţiu, B. P. Haşdeu, Teilor, Ciceului, Solidarității, Veseliei, Petru Maior, Iosef Attila, Liviu Rebreanu, N. Stănescu, Traian, Gh.Bariţiu, Ion Creangă, Griviţei, I.L.Caragiale, Nicolae Iorga, Pinticului. Toate cele 23 de străzi au fost asfaltate, au fost amenajate trotuare şi accese la proprietăţi.
str. B.P. Hașdeu str. Griviței
str. I.L. Caragiale str. Înfrațirii
str. Ion Creangă str. Josef Attila
str. Nicolae Titulescu str. Petru Maior
str. Pinticului str. Simion Bărnuțiu
str. Solidaritații str. Șomcutului
str. Traian str. Valea Codorului
str. Jichișului str. Varga Katalin
str. Veseliei str. Liviu Rebreanu
str. Nichita Stănescu str. Ciceului
str. Nicolae Iorga str. Teilor
str. Gheorghe Barițiu
3. „Reabilitare Colegiul Național Andrei Mureşanu, Dej”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Domeniul de intervenţie 3.4, demarat în 2011 și finalizat în 2014. Cu o valoare de 18.396.697,48 euro, proiectul a constat în reabilitarea clădirii vechi si extinderea ei cu un nou corp de cladire compus din 15 săli de clasă, 5 laboratoare, 2 cabinete de limbi străine, bibliotecă, amfiteatru, sală de sport cu vestiare, cabinet medical.
Colegiul Național andrei Mureșanu - cladire principala Colegiul Național andrei Mureșanu - laboratoare
Colegiul Național andrei Mureșanu - sali de clasa Colegiul Național andrei Mureșanu - laborator
4. „Modernizare şi echipare Ambulatoriu Spital Municipal Dej, jud. Cluj”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Domeniul de intervenţie 3.1, în valoare de 2.100.000 lei, în cadrul căruia au fost modernizate 7 cabinete de investigaţii: Anestezie şi Terapie Intensivă, Chirurgie Generală, Explorări Funcţionale , Neurologie , Radiologie - Imagistică Medicală, Urologie și Obstetrică-ginecologie, toate dotate cu aparatură la nivel european.
5. „Modernizarea şi extindere clădire principală liceul teoretic „Alexandru Papiu Ilarian” Dej cu un corp de clădire Ds+P+2E şi modernizare teren de sport cu anexe”, proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul de intervenţie 3.4. Cu o valoare de 1,5 milioane euro( 6,5 milioane lei), investitia a vizat 3 obiective: reabilitarea clădirii principale, construirea unui nou corp de clădire compus din demisol , parter şi 2 etaje şi modernizarea bazei sportive, cu toate dotările necesare.
Liceul Alexandru Papiu Ilarian - cladire principala Liceul Alexandru Papiu Ilarian - cladire principala
Liceul Alexandru Papiu Ilarian - laborator Liceul Alexandru Papiu Ilarian - sala de clasa
6. „Valorificarea potenţialului balnear al lacurilor sărate din regiunea N-V”, proiect finanțat prin programul PHARE 2004, cu o valoare de 5,4 milioane lei( 2,5 milioane euro, obiectivul a constat în amenajarea lacului sărat, construirea de bazine cu apă dulce și a unui pavilion acoperit în care funcționează un bazin cu apă încălzită, căzi de hidromasaj și saună.
În anul 2017, parcul balnear a fost modernizat prin reamenajarea platformei lacului sărat, construirea a 3 bazine, pentru adulți, copii și unul cu apă sărată, au fost amplasate 3 tobogane acvatice și a fost extinsă plaja.
7. Centrul de zi “Familia şi copilul”- proiect implementat prin programul USAAID ÎN 2005. Obiectivul a fost reabilitat pe fonduri nerambursabile , prin proiectul «Reabilitare, mansardare şi dotare Centrul de zi "Familia şi copilul"», depus în 2012, contractul de finanțare fiind semnat la începutul lunii aprilie 2013. Cu o valoare de 350 000 lei, investiţia a presupus reabilitarea, mansardarea și dotarea cu mobilier a centrului, de care beneficiază peste 20 de copii.
8. „Platformă zonală de compostare” proiect realizat prin programului PHARE 2004, cu o valoare de 906.342,85 Euro, finalizat la 30 martie 2009.
Prin proiect s-a realizat oinfrastructură necesară pentru realizarea colectării selective a deşeurilor biodegradabile în vederea compostării lor şi valorificarea compostului într-o zonă care cuprinde în afară de municipiul Dej, toate localităţile învecinate precum şi alte localităţi din nordul Transilvaniei, prin amenajarea unei platforme de 4115 mp în incinta căreia sau construit 3 hale şi o clădire administrativă şi s-au achiziţionat echipamente.
9. “Staţie regionala pentru colectarea, reciclarea si refolosirea deşeurilor provenite din construcţii si demolări “proiect realizat prin programului PHARE 2004, cu o valoare de 1.024.600 Euro, finalizat la 30 martie 2009.
Proiectul a fost implementat pentrucolectarea selectivă a deşeurilor provenite din construcţii şi demolări din municipiul Dej, comunele învecinate precum şi din oraşele şi comunele din Nordul Transilvaniei.
În cadrul acestui proiect s-a amenajat o platformă de 2000 mp în incinta căreia s-au construit o clădire administrativă, o hală şi s-au achiziţionat echipamente.