Proiecte implementate

 • TITLUL PROIECTULUI: Reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate neutilizate din Padurea Bungar, Municipiul Dej

  BENEFICIAR: Municipiul Dej

  Data de incepere  a proiectului: 11.12.2015.

  Perioada de implementare a proiectului: 13.06.2019 – 31.12.2023.

  Valoarea Totala a proiectului = 13.860.490,23 lei din care:

 • Finantare nerambursabila = 13.706.499,57 lei
 • Buget local = 274,130.02 (2%) + cheltuieli neeligibile 153,990.66 lei
 •  

  Scopul proiectului este realizarea de actiuni destinate imbunatatirii mediului urban din Municipiul Dej, prin reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate neutilizate din Padurea Bungar. Obiectivul general este corelat si se incadreaza in prevederile axei prioritare 5 a Programului Operational Regional 2014 – 2020, respectiv ale prioritatii de investitii 5.2., investitia fiind susceptibila, din aceasta perspectiva, sa beneficieze de alocari publice nerambursabile din FEDR prin POR 2014 – 2020.

  Obiectivul specific al proiectului consta in reconversia si refunctionalizarea terenurilor si suprafetelor degradate, vacante si neutilizate din municipiul Dej amplasat pe str. Crangului f.n., in suprafata de 170.000 mp. Lucrarile de reconversie si refunctionalizare sunt propuse a se desfasura pe suprafata totala de 170.000 mp a amplasamentului, iar toate obiectele de amenajare vor fi amplasate in cadrul acesteia, cu metode cel mai putin invazive posibil. Se precizeaza ca suprafata construita insa nu va depasi 10% din suprafata totala a spatiului verde, cu respectarea prevederilor Legii nr. 24 din 2007 privind reglementarea si administratia spatiilor verzi din zonele urbane.

  Sunt in vedere pentru a fi realizate opt zone, dupa cum urmeaza:

  Zona 1 – Acces, interrelationare intre vecinatati;

  Zona 2 – Locuri de joaca;

  Zona 3 – Activitati sportive;

  Zona 4 – Spatiu pentru picnic;

  Zona 5 – Destinata animalelor de companie;

  Zona 6 – Zona multifunctionala – depozit, paza, utilitati pentru situatii de urgenta, informare, vestiar, grup sanitar;

  Zona 7 – Zona destinata intineririi padurii;

  Zona 8 – Amfiteatru.

   

  Rezultatele proiectului - Pe amplasament s-au realizat opt zone functionale, dupa cum urmeaza:

  Zona I - Acces, interrelationare intre vecinatati – Aceasta zona s-a constituit ca zona general valabila, utilizata in comun atat de zonele invecinate, cat si de amenajarea peisagistica propriu-zisa. Marcarea accesului pe amplasament s-a realizat dinspre strada Crângului (platforma de 604,00mp) și strada Orizont (platforma de 604,00mp), prin racordarea la trotuarele existente a platformei realizata cu pavaj si in care este incorporat, spatiu verde format din arbori si suprafata inierbata, panouri indicatoare, panouri foto si suporti de biciclete. Obiectivele atinse în cadrul acestei zone, pe langa marcarea accesului in amplasament, sunt realizarea aleilor pietonale principale si secundare prevazute cu sistem de ghidare pentru persoanele cu dizabilitati de vedere, a pietonalei aferenta terenurilor sportive, respectiv a pistei de alergare (aproxim. 790 ml) si a celei pentru cicloturism (aproxim. 990 ml).

  Zona II - Locuri de joaca: Aceasta zona a fost fragmentata in trei subzone in scopul de a oferi posibilitatea de desfasurare a activitatii de joaca la umbra sau la soare in functie de preferinta si necesitate. Amenajarea acestei zone a fost efectuata tinand cont de suprafetele de siguranta ale obiectelor si de categoriile de varsta si anume, obiecte pentru utilizatorii sub 3 ani si obiecte destinate utilizatorilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 12 ani. In proximitatea locului de joaca la umbra s-a realizat un labirint vegetal si mpdelări de pamant inierbat. Toate cele trei zone de joaca sunt imprejmuite cu gardulet din lemn.

  Locul de joaca la umbra, realizat pe o suprafata de 621mp, a fost dotat cu 16 ansambluri de joaca, dintre care: ansamblu de joaca pentru utilizatori cu varsta sub 3 ani (2 buc.), structura de lemn 2 leagane(1buc.), ansamblu de joaca pentru utilizatori cu varsta intre 3-12 ani (2 buc.), balansoar (4 buc.), leagan cu 2 locuri (1 buc.), leagan tip cuib (1 buc.), casuta multifunctionala (1 buc.), ansamblu de joaca cu tobogan clasic (1 buc.), ansamblu de joaca tip carusel (1 buc.), ansamblu de joaca tip carusel cu bancute (1 buc.), suport nisip de forma patrata (1 buc.), balansoar pe arc (2 buc.), cos de gunoi (2 buc.).

  Locul de joaca la soare, realizat pe o suprafata de 727mp, a fost dotat cu 14 ansambluri de joaca, dintre care: structura de lemn (1buc.), balansoar din lemn tratat (4 buc.), ansamblu de joaca (8 buc.), leagan cu 2 locuri (1 buc.), leagan tip cuib (1 buc.), casuta multifunctionala (1 buc.), suport nisip de forma patrata (2 buc.), balansoar (2 buc.), cos de gunoi (2 buc.).

  De asemenea a fost prevazut un loc de joaca pentru copii cu dizabilitati dotat cu echipamente certificate si usor accesibile care sa garanteze siguranta acestora in timpul jocului. Locul de joaca pentru copii cu dizabilitati a fost realizat pe o suprafata de 308 mp. si a fost dotat cu 8 ansambluri de joaca, dintre care: hinta integrativa (1 buc.), carusel orbital (1 buc.), ansamblu de joaca (2 buc.), panou joc tematic (1 buc.), panou educational tematic (1 buc.), scaun mare din lemn (1 buc.), joc labirint (1 buc.).

  Zona III – Zona destinata activitatilor sportive: Aceasta zona a fost realizata cu scopul de a diversifica optiunile de desfasurare a activitatilor sportive in functie de preferinte si necesitati. Fiecare platforma a fost gandita in scopul de a intampina exigentele mecanico-structurale in vederea reducerii solicitariilor articulare din timpul desfasurarii activitatii sportive.

  Obiectivele atinse în cadrul acestei zone sunt: spatiul pentru fitness dotat cu 7 aparate destinate tuturor grupelor de muschi, Aventure park dotat cu 9 echipamente pentru dezvoltarea echilibrului (traseu echilibristica – 1 buc., traseu de competitie – 1 buc., cataratoare – 6 buc., tiroliana – 1 buc., barna rotativa – 2 buc.), spatiul pentru jocuri de societate dotate cu mese si scaune (3 buc.) pentru sah si dame, teren de tenis de camp (cu suprafata de 30,00m x 18,75m, acoperita cu gazon sintetic si dotat cu fileu, gard perimetral cu plasa metalica si iluminat nocturn), teren de minifotbal (cu suprafata de 45,00m x 25,00m, acoperita cu gazon sintetic si dotat cu 2 porti de minifotbal, gard perimetral cu plasa metalica si iluminat nocturn) si teren sport baschet/volei/tenis/minifotbal acoperit (cu suprafata de 46,00m x 25,40m, acoperita cu gazon sintetic si dotat cu 2 porti de minifotbal, 2 cosuri de baschet, fileuri volei/tenis, gard perimetral cu plasa metalica si sistem de iluminat nocturn).

  Zona IV – Spatiu pentru picnic: Aceasta zona a fost planificata in conformitate cu Legea Picnicului nr. 54/2012; scopul principal a fost atins, acesta fiind acela de a oferi utilizatorilor posibilitatea de a savura mesele pranzului in mijlocul naturii bucurandu-se de toate aspectele acesteia, fara a renunta la confort.

  Obiectivele propuse si atinse, in aceasta zona, sunt: realizarea a 19 elemente barbeque, montarea a 58 de mese cu banci pentru 8 persoane, respectiv 19 pergole. In vederea mentinerii curateniei, in proximitatea zonei au fost amplasate cosuri de gunoi pentru colectare selectiva a deseurilor si panouri informative/educative referitoare la regulamentul parcului in materie de igiena. Zona IV include toate suprafetele destinate picnicului distribuite pe amplasamentul studiat.

  Zona V – Zona destinata animalelor de companie: Aceasta zona a fost realizata pentru a oferi posibilitatea posesorilor de animale, de a se bucura impreuna cu prietenii patrupezi de aer curat si recreere. Astfel au fost amplasate elemente diversificate de joaca pentru caini, iar in vederea mentinerii igienei ansamblului au fost amplasate cosuri pentru reziduurile animale, suporti cu pungulite si panouri informative in materie de igiena, după cum urmează: 4 seturi de stalpi slalom pentru caini pentru diferite tipuri de dresaj sau antrenamente; 3 trasee cu obstacole pentru caini compus din trei panouri din lemn dreptunghiulare, cu picioruse metalice, de inaltimi diferite; 4 tuneluride forma cilindrica pentru caini, de diferite dimensiuni; 2 rampe obstacole pentru caini si 4 cosuri de gunoi pentru reziduurile animale.  A fost realizata de asemnea, imprejmuirea zonei si au fost delimitate doua subzone pentru a evita interactiunea cainilor mici cu cei mari, in ideea de a elimina riscul de incidente.

  Zona VI – Zona multifunctionala – a fost realizata pentru a incorpora multiple functii in cadrul unei singure unitati constructive si pentru a intampina necesitatile utilizatorilor in materie de confort si igiena, pentru a face fata eventualelor situatii de urgenta medicala, pentru a depozita uneltele si utilajele pentru intretinere si pentru asigurarea desfasurarilor activitatilor in siguranta.

  Cladirea multifunctionala, situata in aceasta zona, are invelitoare de tip terasa circulabila, partial inierbata si partial deck de lemn si contine urmatoarele functiuni: servicii de paza, control retea pentru cele 9 camere de supraveghere in infrarosu, Wi-Fi, depozitare unelte/utilaje pentru intretinere;1 vestiar cu dotari sanitare (dusuri, toalete) pentru barbati, femei si facilitati pentru persoane cu dizabilitati, pentru utilizatorii bazei sportive; 1 grup sanitar pentru barbati, femei si facilitati pentru persoane cu dizabilitati, cu acces public. In zona multifunctionala se gaseste 1 punct de parcare pentru biciclete amplasat in proximitatea zonei spotive.

  Zona VII – Zona destinata intineririi padurii: In functie de suprafata de teren ramasa descoperita in urma lucrarilor de curatare, s-a propus plantarea de puieti cu provenienta din banca locala de seminte. In partea restanta a amplasamentului, si anume in luminisurile create in urma doborarilor, s-a plantat pentru refacerea fondului vegetal in proportie de 1 arbore la 1 arbore defrisat.

  Zona VIII - Amfiteatru: Suprafata totala a zonei realizate este de 88,48 mp, din care 68,27 mp reprezinta suprafata celor 5 gradene existente. Zona dedicata amfiteatrului ofera posibilitatea utilizatorilor de a desfasura sau de a participa la activitati educationale si artistice.

   

  Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă
  invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro. (textul reprezentând un link la adresa web (URL):
  http://www.fonduri-ue.ro), precum şi către site-ul web al Programului Operaţional Regional 2014-
  2020, www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului (www.facebook.com/inforegio.ro ).


 • Proiectul ” Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a Liceului Tehnologic Constantin Brâncuși, Dej, în vederea creșterii gradului de participare la învățământul profesional și  tehnic”,  finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020 și implementat de către MUNICIPIUL DEJ, are o valoare totală de 10,974,304.91 lei.  

         Lucrări în cadrul proiectului

        Modernizarea clădirii Atelier din cadrul Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”, 8 ateliere, 5 cabinete, vestiare pentru elevi, sala profesorală, grupuri sanitare,

        Modernizarea clădirii Centrală termică din cadrul Liceului Tehnologic ,,Constantin Brâncuși”,

        Echiparea clădirii Atelier cu echipamente și dotări specifice specializărilor liceului tehnologic,

         Eficientizarea energetică a clădirii prin echiparea cu aparate de iluminat LED, respectiv prin echiparea cu o microcentrală în condensație cu randament ridicat,

        Utilizarea unor soluții alternative de producere a energiei, prin echiparea imobilului cu panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice,

        Adaptarea infrastructurii pentru utilizarea de către persoane cu dizabilități (prin amenajarea unei rampe din beton, montarea de uși batante de acces la nivelul parterului, echiparea cu elevator pentru transport pe scări, achiziționarea de bancuri de lucru reglabile, birouri pentru cărucior rulant, scaune evacuare persoane cu dizabilități, dulapuri vestiare.

        Creșterea gradului de confort și siguranță, prin echiparea infrastructurii cu instalații specifice de reziliență la dezastre.  

 • Proiectul ,,Management performant și proceduri administrative simplificate pentru cetățenii Municipiului Dej”, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, cu o valoare totalăde de 3.384.010 lei. În cadrul proiectului au fost realizate proceduri simplificate pentru reducerea birocrației pentru cetățeni la nivel local prin implementarea în platforma integrată a unui numar de 40 de servicii noi , pentru serviciile publice furnizate aferente competențelor partajate ale primăriei, care pot fi găsite pe site-ul primăriei www.primariadej.ro , accesând meniul “Servicii online” sau accesând link-ul: https://serviciielectronice.primariadej.ro/cmsSE/categories.

  • au fost implementate măsuri din perspectiva back-office (adaptarea procedurilor interne de lucru) și front-office pentru serviciile publice furnizate aferente competențelor partajate ale primăriei;

  • au fost implementate aplicatii moderne și performante pentru imbunătățirea activitații anumitor departamente ale primăriei;

  • a fost realizată instruirea a 30 de persoane din cadrul personalului Municipiului Dej, în ceea ce privește utilizarea soluțiilor informatice implementate în cadrul proiectului;

  • au fost realizate planul CAF si tabloul de bord-sistemul de management strategic (BSC) al primăriei, instrumente moderne de management al calității recunoscute la nivel global pentru administrația publică, fiind instruite 60 de persoane din cadrul instituției pentru aplicarea cu succes a acestor instrumente;

 • ,, Reabilitarea și dotarea Grădiniței cu Program Prelungit ,,Junior”, un proiect implementat de Primăria Municipiului Dej și finanțat în cadrul  Programului Național de Dezvoltare Locală, are o valoare de 2 900 000 lei, cota de cofinanțare din bugetul local fiind de  aproximativ 200 000 lei.

În cadrul proiectului  a fost construită o nouă clădire compusă din parter și etaj. La parter au fost amenajate  3 săli de grupă,  cabinet medical, birouri, vestiare, grupuri sanitare, depozite,  spațiu aferent centralei termice. La etaj au fost amenajate 3 săli de grupă,  o sală multifuncțională inclusiv pentru servirea mesei, bucătărie,  spălătorie, călcătorie, vestiare, grupuri sanitare, depozite.

De asemenea grădinița a fost dotată cu mobilier și aparatura necesară desfășurării întregii activități, iar în exterior au fost amenajate alei, spații verzi și loc de joacă.

 • "Reabilitarea, extinderea și dotarea Grădiniței cu program prelungit Lumea Piticilor, municipiul Dej, strada Aurora, nr.3" – proiect în valoare de 4.877.000 lei=  1 045 000 EURO 

  - construirea unui nou corp de clădire

  - reabilitarea corpului vechi. De asemenea grădinița a fost dotată cu mobilier și aparatura necesară desfășurării activitații inclusiv iar în exterior au fost amenajate  alei, spații verzi și loc de joacă.

 • „Reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate neutilizate din str. Fragilor nr.8, municipiul Dej” – Baltă , proiect impementat În cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, în valoare de 1.027.000 lei.În cadrul proiectului au fost amenajate alei pietonale, locuri de joacă, adresate copiilor de diferite vârste dar și celor cu dizabilități,zonă destinată activităților de fitness în aer liber, zona destinată socializării, a fost amplasat mobilier urban, stâlpi pentru iluminat, cișmele și a fost amenajat spațiul verde iar pe suprafața de 0,7 ha a fost amenajat un lac de agrement.
 • Construire sală de educație fizică școlară pe str. Nicolae Iorga nr. 5, municipiul Dej, județul Cluj

Investitia finanțată de Compania Nationala de Investitii în valoare de peste 1,1 milioane lei. 

 

 • Bazin didactic de înot

Investiția a fost finanțată de Compania Națională de Investiții, cu o valoare de aproximativ 7 mil. lei.

Bazinul are 5 culoare de înot, vestiare, cabine de duș, toate dotările și amenajările necesare funcționării în condiții optime.

 • ,,Reabilitarea, extinderea și dotarea grădinii cu program prelungit Arlechino, în municipiul Dej".

Proiect finanțat prin Planul Național de Dezvoltare Locală. Contract de finanțare semnat în decembrie 2016 și s-a finalizat în anul 2019, cu o valoare de 2.807.015 lei. La parter au fost amenajate 1 sala de grupă, sala de mese, bucatarie, cabinet medical, birouri, vestiare si grupuri sanitare. A fost refăcută mansarda, a fost recompartimentată fiind amenajate 5 săli de grupă, spălătorie, călcătorie, de asemenea, a fost schimbat mobilierul și aparatura.

 

 • "Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dej", cod SMIS 44238

Valoarea in cadrul POR 2007-2013 Axa prioritara 5 in data de 02.10.2012 este in valoare de 618.919 euro si o valoare de 618.919 euro/ euro. Dej de 10.998 euro. Sunt ca scop dezvoltarea turismului, un loc de munca in Municipiul Dej si in zona limitrofe si promovarea zonei.

 

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Dej

 

 • "Modernizare străzi în Municipiul Dej", proiect prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 2 Domeniul de intervenție 2.1, în valoare de 14.264.961.2771 lei. 23 de străzi, pe o lungime de 26 de km. Un început de an 2014 și un început de an: Nicolae Titulescu, Șomcutului, Infrăților, Varga Katalina, Valea Codorului, Valea Jichișului, Simion Bărnuțiu, B. P. Hașdeu, Teilor, Ciceului, Solidarității, Veseliei, Petru Maior, Iosef Attila, Liviu Rebreanu, N. Stănescu, Traian, Gh.Barițiu, Ion Creangă, Griviței, I.L.Caragiale, Nicolae Iorga, Pinticului. Toate cele 23 de străzi au fost asfaltate, au fost amenajate si accese la proprietati.

 

str. B.P. Hasdeu    

str.B.P. Hașdeu str. Griviței

    

str. I.L. Caragiale

     

str. Ion Creangă                                                                                                 str. Josef Attila

    

str. Nicolae Titulescu                                                                                         str. Petru Maior

    

str. Pinticului                                                                                                         str. Simion Bărnuțiu

    

str. Solidaritații                                                                                                    str. Șomcutului

    

str. Traian                                                                                                             str. Valea Codorului

    

str. Jichișului                                                                                                         str. Varga Katalin

    

str. Veseliei                                                                                                           str. Liviu Rebreanu

    

str. Nichita Stănescu                                                                                         str. Ciceului

    

str. Nicolae Iorga Teilor

str. Gheorghe Barițiu

 

 • "Colegiul Național Andrei Mureșanu, Dej", proiect prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Domeniul de intervenție 3.4, demarat în 2011 și 2014. Cu o valoare de 18.396.697,48 euro, proiectul a constat in reabilitarea corpului vechi si a corpului nou de cladire compus din 15 săli de clasa, 5 laboratoare, 2 cabinete de limbi straine, biblioteca, amfiteatru, sala de sport cu vestiare, cabinet medical.

 

    

Colegiul Național Andrei Mureșanu - colegiul Național Andrei Mureșanu - 2018

        

Colegiul Național Andrei Mureșanu - sali de clasa Colegiul Național Andrei Mureșanu - laborator

 

 •  "Modernizarea și echiparea Ambulatoriu Spital Municipal Dej, jud. Cluj", proiect prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 Domeniul de intervenție 3.1, în valoare de 2.100.000 lei, în valoare de 7 cabinete de specialitate: Medicină și Terapie Intensivă, Chirurgie Generală, Explorări Funcționale , Neurologie , Radiologie - Imagistică Medicală, Urologie și Obstetrică-Ginecologie, toate dotate cu aparatură la nivel european.

 

        

    

 

 •  "Modernizarea și modernizarea liceului teoretic "Alexandru Papiu Ilarian" Dej cu un corp de clădire Ds+P+2E și modernizarea terenurilor de sport cu anexe", proiect prin Programul Operațional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3, Domeniul de intervenție 3.4. Cu o valoare de 1,5 milioane de euro, investitia a 300.000 de euro, cu 3,5 milioane de euro.

 

    

Liceul Alexandru Papiu Ilarian - cladirea Alexandru Papiu Ilarian - cladirea principala

    

Liceul Alexandru Papiu Ilarian - laborator                                               Liceul Alexandru Papiu Ilarian - sala de clasa

 

 •  "Valorificarea potențialului balnear al lacurilor din regiunea N-V", proiect realizat prin programul PHARE 2004, cu o valoare de 5,4 milioane de lei, de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de lei, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane de euro, o valoare de 2,5 milioane

În anul 2017, parcul balnear a fost modernizat prin reamenajarea platformei lacului sărat, construirea unui bazin de 3, pentru adulți, copii și unul cu apă sărată, au fost 3 tobogane și o fostă plaja.

 

    

    

 

 •  Centrul de zi "Familia și copilul"- proiect implementat prin programul USAAID ÎN ANUL 2005. Prin proiectul «Reabilitare, mansardare si dotare Centrul de zi «Familia si copilul»», in 2012, contract de inscriere la inceputul lunii aprilie 2013. Cu o valoare de 350 000 de lei, cu o valoare de 350 000 de lei, mansardarea si dotarea cu mobilierul unui centruui, de ingrijire peste 20 de copii.

 

    

 

 •  Proiectul "Platformă de compostare" realizat prin programul PHARE 2004, cu o valoare de 906.342,85 Euro, finalizat la 30 martie 2009.

Prin proiectul s-a realizat oinfrastructura pentru realizarea selectiva a unui biodegradabil in vederea compostului lor si valorificarea compostului intr-o zona care se afla in afara municipiului Dej, toate acestea invecinate si altele din nordul Transilvaniei, prin 4115 mp in cazul in care s-au construit 3 ha si o locuinta administrativa si s-au rezolvat.

 

 •  "Regionala pentru colectarea, reciclarea si refolosirea constructiilor si demolarilor "proiect realizat prin programul PHARE 2004, cu o valoare de 1.024.600 Euro, finalizat la 30 martie 2009.

O fosta implementare pentru selectivizarea unei locuinte din comuna Dej, comuna invecinate si din comuna si comunele din Nordul Transilvaniei.

În ceea ce-l face pe proiect s-o platformă de 2000 mp în s-au construit o clădire administrativă, o hală și s-au s-au format echipamente.