Continuă măsurile de prevenire la nivelul municipiului

Continuă măsurile de prevenire la nivelul municipiului


În actualul context epidemiologic și având în vedere decretul privind instituirea stării de urgență pe teritoriul României, Primăria Municipiului Dej continuă să ia măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului la nivelul municipiului.

În acest sens se continuă intervențiile la spațiile publice  prin igienizarea și dezinfecția locurilor de joacă, a stațiilor de autobuz, a autobuzelor, a Pieței Agroalimentare, a pieței de haine de pe strada Raoul Șorban dar și a capelelor mortuare.

De asemenea  se suspendă pe toată durata stării de urgență activitatea  Parcului Balnear ,,Toroc”.

Primăria Municipiului Dej va lua în continuare măsuri în scop preventiv, menite să protejeze populația de riscurile care există în această perioadă, înclusiv prin convocarea unor noi întruniri ale  Comitetului Local pentru Situații de Urgență Dej.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile transmise de autorități, să evite deplasările doar în situațiile în care este absolut necesar, să păstreze o distanță de cel puțin 1,5 metri față de alte persoane, să protejeze copiii.

Reamintim că persoanele aflate în autoizolare pot fi ajutate în aprovizionare cu apă și alimente de către rude și/ sau prieteni și dacă este necesar pot solicita sprijinul Primăriei Municipiului Dej la telefoanele : 0724 222 319 sau 0724 368 813, pentru aprovizionarea cu alimente, apă, bunuri necesare traiului.

De asemenea pentru rezolvarea problemelor administrative sau sprijin, pentru a evita deplasarea la instituția primăriei, vă rugăm să apelați numerele de telefon ale Primăriei Municipiului Dej 0264 211 790 sau 0731 311 797 sau să transmiteți e- mail la adresa primaria@dej.ro. Taxele și impozitele locale pot fi achitate și online pe site-ul www.primariadej.ro, la secțiunea Taxe și impozite. O altă modalitate electronică de a plăti taxele și impozitele online este prin Sistemul Național Electronic de Plată "ghiseul.ro", modalitate pentru care este nevoie de înregistrare pe site-ul www.ghiseul.ro.

Rugăm populația să se informeze doar din surse oficiale. Există o linie Telverde la care cetățenii pot apela în mod gratuit pentru a obține informații despre coronavirus, la numărul de telefon 0800 800 358.