Expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”, la Muzeul Municipal Dej

Expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”, la Muzeul Municipal Dej


Primăria Municipiului Dej și Muzeul Municipal Dej în colaborare cu Biblioteca Central Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca și Memorialul Gherla organizează expoziția „Amintiri din Comunism – La 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989”. Vernisajul expoziției va avea loc joi, 12 decembrie 2019, ora 13:00, în Sala de Conferințe a Muzeului Municipal Dej.

Evenimentul prezintă publicului iubitor de istorie aspecte ale epocii comuniste: școala, propaganda comunistă și activitatea de îndoctrinare a populației, represiunea comunistă, spațiul domestic și alimentația publică deficitară. Scopul acestei expoziții este acela de a aniversa 30 de ani de la căderea regimului comunist, dar și alcătuirea unei colecții de artefacte care să constituie baza unei viitoare expoziții permanente a muzeului.

Realizarea expoziției de la muzeu a fost posibilă datorită colaborării dejenilor care au donat/lăsat în custodie diferite obiecte care au fost produse sau folosite în perioada comunistă.Mulțumim pe această cale tutror celor care au fost și sunt alături de activitățile muzeului și rămânem deschiși colaborării pentru viitoare proiecte.

Considerăm că expoziția va avea un impact puternic asupra elevilor și tinerilor născuți după 1989, care nu cunosc foarte multe despre regimul comunist deoarece multe obiecte din expoziției au dispărut din peisajul urban sau casnic. Pentru adulți este o întoarcere în timp cu 30 de ani la momentul Decembrie 1989, eveniment ce a reprezentat un punt culminant în istoria noastră contemporană.

Expoziția va rămâne deschisă pentru public până la data de 20 februarie 2020.