Dejenii pot să contribuie cu materiale la expoziția dedicată căderii comunismului

Dejenii pot să contribuie cu materiale la expoziția dedicată căderii comunismului


Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la căderea comunismului în România, eveniment ce a avut punctul culminant în Revoluția Română din Decembrie 1989. Acest moment a fost unul de cotitură pentru istoria noastră, dar și pentru municipiul Dej fiindcă mulți dintre locuitorii urbei noastre au participat la instaurarea democrației și îndepărtarea unui regim de regretată amintire.

În acest context, Primăria Municipiului Dej prin Muzeul Municipal Dej, în colaborare cu Biblioteca Centrală Universitară Cluj-Napoca și Arhivele Naționale Cluj, anunță intenția de a realiza o expoziție tematică în care să fie expuse materiale foto, audio, video, înscrisuri sau alte materiale din toate etapele regimului comunist până la și incluzând Revoluția din 1989. Prin această expoziție se va construi un fond documentar local prin care publicul dejean și nu numai, va intra în contact cu evenimente din istoria recentă, evenimente ce sunt și astăzi motive de dispută socială, istorică și politică.

În sprijinul acestui proiect, cetățenii Municipiul Dej care dețin astfel de materiale privind regimul comunist (instaurarea, evoluția și căderea acestuia) sunt invitați să le doneze sau să le transmită în custodie temporară Muzeului Municipal Dej. Toate obiectele vor fi preluate în cadrul Muzeului Municipal până la data de 30 noiembrie 2019.

Cei care doresc să facă parte din această inițiativă importantă pentru istoria Municipiul Dej și a României, pot contacta reprezentanții Muzeului Municipal Dej:

Șef Serviciu Cultură, Constantin Albinetz – tel: 0728210508

Muzeul Municipal Dej – tel: 0264212525 (în fiecare săptămână, de marți până sâmbătă)

Rus Ovidiu – tel: 0743326048; email russ.ovidiu@gmail.com

Vă mulțumim!