Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURT, la Dej

Festivalul Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURT, la Dej


Sala Multimedia din incinta Muzeului Municipal Dej va găzdui în perioada 7 - 15 iunie, cea de a 21-a ediție a Festivalului Internațional de Foarte Scurt Metraj TRES COURT.

Festivalul organizat de Institutul francez din România și Orange, Primăria Municipiului Dej, Muzeul Municipal, se desfășoară în 19 de orașe din România, este inclus în cadrul Sezonului Franța-România, este difuzat simultan în 22 de țări și aduce în premieră anul acesta pentru publicul român o secțiune de 20 de foarte scurt metraje franceze, pe lângă selecțiile deja consacrate.

Festivalul Très Court cuprinde  filme foarte scurte de 4 minute în stiluri diverse, de la dramă la comedie și film romantic, de la documentar la animație, de la blockbustere la filme independente realizate cu telefonul mobil.

Programul de vizionare a filmelor din cadrul festivalului, la Sala Multimedia, este de marți până sâmbătă în intervalul orar 9:00- 18:00, iar costul unui bilet este 5 lei.

 

SELECȚIILE FESTIVALULUI

Competiția internațională este un caleidoscop al creației cinematografice mondiale : 40 de filme care concurează pentru a obține un loc în palmaresul decis de juriu, prezidat anul aceasta de regizorul francez Michel Hazanavicius, dar și în inimile și pe buletinele lor de vot ale unor spectatori exigenți. Foarte variată, această selecție reflectă realitatea noastră imediată, temerile și speranțele noastre, fie că e vorba de starea planetei, de relații amoroase, de locuri de muncă sau de situația politică.

Competiția românească prezintă filme de maxim 4 minute realizate în România de amatori sau de tineri profesioniști, care se întrec pentru voturile spectatorilor din România și pentru premiile puse în joc de Orange.

Selecția Familială este dedicată copiilor mari și mici, de la 6 la 106 ani. Într-o oră, sunt prezentate 20 de filme foarte scurte, 20 de porți către universuri magice, luminoase și sensibile.