Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită miercuri la Dej

Unirea Principatelor Române va fi sărbătorită miercuri la Dej


Cu ocazia împlinirii a 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, sub domnia reformatoare a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, Primăria Municipiului Dej organizează manifestări dedicate evenimentului, miercuri, 23 ianuarie 2019, ora 12.00, în Sala de conferință a Muzeului Municipal Dej, având următorul program:

  • Mesaj de deschidere, primar Morar Costan;
  • Conferință: Domnia lui Alexandru Ioan Cuza: reforme și semnificații, conf. univ. dr. Ion Cârja;
  • Lansare carte: Drumul românilor ardeleni spre MAREA UNIRE. Contribuții Someșene, autori Cristina Albinetz și Constantin Albinetz, prezintă conf. univ. dr. Ion Cârja. Volumul prezintă o istorie a românilor ardeleni cu accent pe sfârșitul Primului Război Mondial și realizarea Marii Unirii de la 1 decembrie 1918, cuprinzând: documente de arhivă, extrase de presă, fotografii despre oamenii de pe valea Someșurilor care și-au adus contribuția la marele ideal național.

Evenimentul organizat de Primăria Municipiului Dej marchează în același timp un an de la deschiderea Muzeului Municipal Dej într-o nouă locație modernizată (str. 1 Mai nr. 3), demnă de istoria orașului Dej, unul dintre cele mai vechi orașe  ale Transilvaniei.

 

Primar

Morar Costan