Primăria a achiziționat noi utilaje pentru curățenia străzilor și trotuarelor

Primăria a achiziționat noi utilaje pentru curățenia străzilor și trotuarelor


Primăria Municipiului Dej și-a îmbunătățit recent parcul de utilaje pentru curățenia trotuarelor și străzilor, prin achiziționarea a două utilaje: o autoutilitară pentru măturat carosabil cu o capacitate de 6,5 m3 și o autoutilitară de măturat stradal cu capacitate de 1 m3.

Cele două autoutilitare se echipează adecvat pentru a putea fi utilizate și în perioada sezonului de iarnă 2018-2019 pentru deszăpezirea străzilor și trotuarelor.

Utilajele achiziționate recent, completează astfel parcul de mașini deținut de primărie, respectiv:  o mașină de  măturat stradal, capacitate 6,5 m3, o autoutilitară de stropit și spălat carosabil, capacitate 8 m3 și două autoutilitare de măturat și spălat trotuare, capacitate 1 m3, respectiv 0,2 m3

Achiziționarea utilajelor s-a realizat în contextul în care începând cu luna aprilie 2018, Primăria Municipiului Dej a preluat serviciul de măturat stradal, gestionând astfel partea de întreținere a străzilor și trotuarelor atât prin personal cât și utilaje.

” Situația curățeniei a fost și este în continuare prioritatea administrației locale. Așa cum am mai afirmat, urmare a nemulțumirii privind modul în care compania de salubritate presta serviciul de măturat stradal, am decis ca primăria să  preia  acest serviciu și să începem dotarea în acest sens. Pe tot parcursul perioadei de la preluare, am evaluat modul de lucru, programul și zonele de intervenție în dorința de îmbunătățire a serviciului astfel încât străzile și trotuarele să fie mai bine întreținute. Vom continua toate aceste demersuri astfel încât curățenia să fie în acord cu ce ne dorim cu toții.”

 

 

Primar

Morar Costan