Noaptea Muzeelor la Dej

Noaptea Muzeelor la Dej


Muzeul Municipal Dej și Primăria Municipiului Dej vă invită să participați sâmbătă, 19 mai 2018, între orele 18:00-24:00, la evenimentul european Noptea Muzeelor. La ediția din acest an organizatorii aduc în atenția iubitorilor de istorie activitatea cu tema: PE URMELE TRECUTULUI ÎN COSTUME DE EPOCĂ.

La ora 18:30 manifestările vor debuta cu o scenetă intitulată „Satul transilvănean în preajma Marii Uniri. Studiu de caz comuna Bobâlna”. Scena este prezentată de elevii Anda Stână-Domșa, Celina Găldean și Rusu Alexandru de la Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu” Dej, coordonați de prof. Cristina Albinetz. În continuare trupa de dansuri ,,Rosenstrauss”  a colegiului, coordonată de prof. Călina Gavrea, va prezenta o suită de dansuri germane în costume traditionale săsești.

Pentru ca experiența trecutului să fie cât mai vie, muzeul organizează pe parcursul evenimentului două concursuri: un concurs pentru cel mai frumos și inventiv costum de epocă, unde pot participa dejenii de toate vârstele și pot câștiga diverse premii; cel de-al doilea concurs, ,,Cine știe câștigă !”, se adresează tuturor vizitatorilor care vor să participe. În fiecare sală vor fi doi ghizi în costume de epocă care vor prezenta expozițiile muzeului. Aceștia te vor purta prin istorie, îți vor deschide ochii către secretele trecutului, iar dacă vrei să câștigi trebuie doar să răspunzi la întrebările pe care le vei extrage.

Pentru a fi în tonul evenimentului în Sala multimedia a muzeului va rula, în limita locurilor disponibile (45 de locuri) filmul ,,O noapte la muzeu”, partea I de la ora 20:00 și partea a II-a de la ora 22:00.